آفتامات خودرو یا رگلاتور در دینام چیست و چه وظایفی دارد؟

آفتامات خودرو

رگلاتور در دینام که در بین عموم به آفتامات خودرو مشهور است نام یکی از قطعات مهم دینام است. وظیفه آفتامات در دینام کنترل جریان الکتریکی ورودی آرمیچر است .

از آنجا که مقدار توان الکتریکی تولید شده در استاتور به نیروی مغناطیسی آرمیچر وابسته است، آفتامات با کنترل جریان ورودی آرمیچر بطور مستقیم بر توان خروجی دینام تاثیر میگذارد . به این ترتیب آفتامات دینام همواره بر توان الکتریکی خروجی دینام نظارت دارد.

ریگلاتورهای دینام در گذشته از  رله و مقاومت سیمی ساخته میشدند و به آنها آفتامات می‌گفتند، این نام همچنان امروزه برای رگلاتور دینام بکار برده میشود.

امروزه برای ساخت رگلاتور یا همان آفتامات دینام از قطعات مختلف الکترونیکی استفاده میشود اما اغلب دارای مدار مقایسه کننده ترانزیستوری هستند که بسیار دقیق تر و کار آمد تر از سیستم رله ای گذشته است.

وظیفه آفتامات در مدار شارژ

1- کنترل ولتاژ خرجی دینام

2- کنترل جریان تولید شده دینام

3- دادن اجازه شارژ به باطری سالمی که خالی شده است .

4- ممانعت از تخلیه جریان باطری در دینام به هنگام خاموش بودن موتور

5- قطع عمل شارژ پس از پر شدن باطری

 

ساختمان آفتامات یا رله ولتاژ

رله ولتاژ دارای یک هسته آهنی با چندین دور سیم پیچ است، که آن را به طور موازی پیچیده اند.

روی هسته دو عدد پلاتیم قرار دارد که در حالت نرمال بسته است.

زمانی که ولتاژ تولید شده دینام از حد مشخص بیشتر شود، نیروی  کشش هسته از نیروی فنر پلاتین محرک بیشتر خواهد شد و در نتیجه هسته پلاتین محرک را جذب می کند. با باز شدن  پلاتین های رله ولتاژ، اتصال بدنه قطبین به وسیله مقاومت کامل می شود. کاهش مقاومت در مدار قطبین سبب کم شدن جریان مصرفی بالشتک ها می شود، در نتیجه شدت میدان مغناطیسی تضعیف شده و ولتاژ خروجی دینام نیز کاهش خواهد یافت.


مشاهده و خرید آفتامات دینام خودرو از سایت خانه هیوندای


 

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.